Verdachten vuurwerkbom fietstunnel Wognum mogen in vrijheid hun rechtszaak afwachten

WOGNUM – De drie verdachten, 20, 20 en 21 jaar oud, en alle drie afkomstig uit de gemeente Medemblik mogen thuis hun rechtszaak afwachten. De drie werden op 6 februari aangehouden op verdenking van het afsteken van een vuurwerkbom in een fietstunnel bij Wognum. De vuurwerkbom veroorzaakte voor vele tienduizenden euro’s schade aan de tunnel en omliggende gebouwen.

De drie zijn op 9 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van opzettelijke brandstichting en/of het teweegbrengen van een ontploffing (artikel 157 Wetboek van Strafrecht). De rechter-commissaris heeft de drie geschorst maar blijven wel verdachte en mogen het verloop van het onderzoek dus in vrijheid afwachten.

Een vierde persoon die is aangehouden is na verhoor heengezonden, maar ook hij blijft verdachte in het onderzoek.

Enorme schade aan fietstunnel Wognum door zware vuurwerkbom

Reageren via facebook