20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 02:06
Medemblik Actueel.

Medemblikker krijgt werkstraf van 180 uur voor bedreiging agenten met een wapen

Medemblik – De 34-jarige Michael S. uit Medemblik is vanochtend door de politierechter in Alkmaar veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur waarvan 80 uur voorwaarlijk met een proeftijd van 2 jaar en een geldboete van 1000 euro.

De man werd schuldig bevonden van het richten van een wapen op 2 agenten die ’s avonds bij hem aan de deur kwamen na een melding van overlast. De agenten belden eerst aan waarop niet werd gereageerd door S. daarop klopten zij op het raam waarna de deur open ging en de beide agenten oog in oog kwamen te staan met de S. en een op hun gerichte wapen.

Lees ook: Inwoner Medemblik ontvangt agenten met vuurwapen in zijn handen

Vrijwel direct daarop schrok S. van het zien van de agenten dat hij probeerde het wapen achter zijn rug te verstoppen.  De rechter vertelde S. dat hij heel veel geluk heeft gehad, voor het zelfde geld hadden de agenten hun wapen gepakt en hem neergeschoten.

S. werd door beide agenten overmeesterd en in huis werden behalve het wapen, wat later een balletjespistool bleek te zijn, ook nog een stroomstootwapen gevonden. Beide wapens zijn bij de wet verboden en dus in beslag genomen.

Het O.M nam de bedreiging hoog op, vooral omdat het ging om agenten in functie maar wilde niet tot een gevangenisstraf overgaan omdat de man een blanco strafblad heeft.  Het O.M eiste daarom een werkstraf van 180 uur waarvan 60 uur voorwaarlijk met een proeftijd van 2 jaar, een geldboete van 1000 euro voor het in het bezit hebben van beide wapens en verbeurd verklaring van beide wapen.

De rechter ging grotendeels mee met de eis van het O.M. alleen bij de werkstraf verhoogde de rechter het voorwaarlijke deel van 60 naar 80 uur. Ook heeft de man een proeftijd van 2 jaar gekregen en moet hij een boete van 1000 euro, te betalen in 5 termijnen van 200 euro aan justitie betalen. En beide wapens zijn door de rechter verbeurd verklaard en worden vernietigd.

Reageren via facebook