Burgemeester Frank Streng reageert verslagen op overlijden burgemeester Nijpels van Opmeer: “voelt erg onwerkelijk”

MEDEMBLIK – Burgemeester Frank Streng reageert verslagen op het overlijden van burgemeester Gertjan Nijpels van Opmeer. De burgemeester van Opmeer was bezig met zijn laatste maanden als burgemeester en zou in juni met pensioen gaan. Gertjan Nijpels overleed in de nacht van zondag op maandag toen hij tijdens het sneeuwvrij maken van zijn auto een hartstilstand kreeg, Nijpels was onderweg naar de brand bij het Museumboerderij in Aartswoud.

Burgemeester Frank Streng zegt tegen de redactie: “Ik ga zijn humor en onze vriendschappelijke samenwerking erg missen. Een groot verlies voor Opmeer en West-Friesland.”

Gemeentesecretaris Marc Winder van Opmeer laat namens het college weten zeer aangedaan te zijn door het overlijden. “Het is niet te bevatten dat zoiets onze burgemeester treft in de laatste maanden van zijn burgemeesterschap. Hij is in het harnas gestorven. Onze gedachten gaan vooral uit naar zijn vrouw Roos en zoon Max. We wensen hen alle kracht toe om dit grote, onverwachte verlies te kunnen verwerken.” 

Reageren via facebook