Medemblik wil meer aandacht oorlogslachtoffers uit West-Friesland

Medemblik – Om dit te realiseren komt het college van Medemblik dan ook met het voorstel om een ‘combi-oorlogsmonument’ te realiseren. In het kader van de herdenking van 4 en de viering van 5 mei 2016 maar ook daarna, aandacht te vragen voor de slachtoffers uit West-Friesland.

De gemeente Medemblik heeft sinds 2012 met tal van activiteiten de jeugd van Medemblik nadrukkelijk willen betrekken de bij Tweede Wereld Oorlog onder anderen door het project ‘Oorlogsmonumenten vertellen, deel 1 en deel 2’. In Deel 2 is lesmateriaal ontwikkeld over deze slachtoffers uit het ziekenhuis.

Het project ‘plaatsing oorlogsmonument’ betrekt kinderen bij het bedenken en maken van een monument. Het ontwerpen, maken, plaatsen en onthullen van het gecombineerde monument is onderwerp van een film, die het verhaal kan doorgeven.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.