Bert de Jong draagt fractievoorzitterschap PvdA Medemblik over

MEDEMBLIK – Na bijna 10 jaar fractievoorzitterschap van de PvdA Medemblik draagt Bert de Jong de fractievoorzittershamer over aan Tom Beuker. Formeel zou dat vanavond tijdens de raadsvergadering in Wognum zijn, maar Bert de Jong is door een oogoperatie afwezig, terwijl Tom Beuker na een kort verblijf in Spanje in quarantaine zit. De fractie van de PvdA is dan ook vanavond niet vertegenwoordigd.

Bert de Jong (66 jaar)en woonachtig in de stad Medemblik, leidt de PvdA-fractie sinds 6 december 2010 bij het begin van de fusie van de gemeente Medemblik, Andijk en Wervershoof en is aan zijn derde termijn bezig. Zowel in de eerste als de huidige derde termijn maakt(e) de PvdA deel uit van het college van B&W, in de persoon van Dirk Kuipers. De Jong is momenteel nog drie dagen week als directeur van een basisschool in het Friese Drachten en gaat volgend jaar definitief met pensioen.

Bij het aangaan van deze raadsperiode was al afgesproken, dat halverwege de rit het fractievoorzitterschap overgedragen zou worden aan de jeugdige sociaal democratische toekomst in de persoon van Tom Beuker.

Tom Beuker (29), woonachtig in Wognum en werkzaam voor een groot landelijk uitzendbureau, heeft in de afgelopen 2 ½ jaar de lokale politiek in de raad leren kennen en daarvoor 4 jaar als commissielid. In de huidige raadsperiode heeft hij de portefeuille Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede en heeft zich inmiddels een tot een gewaardeerd raadslid ontpopt.

Dit is dus het moment voor de PvdA Medemblik om het fractievoorzitterschap over te dragen, want juist in de lokale politiek heeft de jeugd de toekomst. Want naast Tom Beuker heeft de PvdA nog twee aanstromende jeugdigen talenten die middels hun commissielidmaatschap het klappen van de politieke zweep leren kennen.

De routiniers Dirk Kuipers en Bert de Jong zullen als mentoren de jeugdige politieke talenten blijven ondersteunen op weg naar een jonge, sterke en brede PvdA fractie in de gemeente Medemblik.

 

Reageren via facebook