Rob Hartog versterkt in 2021 IDM Supersport 600

MEDEMBLIK – Nadat eerder Dino Iozzo al aangetrokken werd voor het nieuwe IDM Supersport 600-project van FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki, is nu ook de tweede rijder voor dit ambitieuze plan bekend met voormalig Europees Supersport-kampioen Rob Hartog. De neef van oud-Grand Prix-winnaar Wil Hartog heeft al jaren ervaring met de ZX-6R, de Supersport van Kawasaki, en vormt daardoor een sterk duo met zijn Zuid-Afrikaanse teamgenoot Iozzo.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Rob Hartog” font_style=”italic”]Ik ben blij volgend jaar uit te komen in het IDM Supersport 600 voor FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki. Het had natuurlijk mooi geweest om een vervolg te kunnen geven aan het BSB-avontuur van vorig jaar, maar een competitief pakket was daarin wel een vereiste. En precies dat pakket is iets wat Rob Vennegoor en Frank Krekeler hebben. Ze hebben de laatste jaren echt iets moois neergezet en hebben daarnaast veel ambitie voor de toekomst, waaronder de uitbreiding met een Supersport-team. Gecombineerd met mijn ervaring op de Kawasaki denk ik dat we een zeer sterk geheel zullen vormen. Ik kan daarom niet wachten om aan de slag te gaan en wil hierbij graag Rob, Frank en natuurlijk mijn persoonlijke sponsors bedanken voor het mogelijk maken van deze kans! En laten we hopen dat het wat betreft de races weer een ‘normaal’ jaar wordt en er weer toeschouwers mogen komen.[/penci_blockquote]

Rob Hartog startte zijn motorsportcarrière in de motorcross en stapte pas in 2011 over naar de wegrace. En met veel succes! Nadat hij in 2012 al Nederlands Kampioen SuperCup 600 werd, stapte hij over naar het Open Nederlands Kampioenschap Supersport om daar in 2014 de titel te veroveren. In 2018 behaalde hij zijn tot nu toe grootste succes door op een Kawasaki ZX-6R Europees Supersport-kampioen te worden. Afgelopen jaar reed Hartog in het Brits Supersport en wist ook in deze klasse enkele indrukwekkende resultaten te behalen.
Het IDM Supersport 600 is niet nieuw voor Rob. Sterker nog, hij wist in het verleden zelfs races te winnen in dit sterk bezette kampioenschap. Dat deed hij op Assen en op het Belgische Zolder.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Rob Vennegoor” font_style=”italic”]team manager FÜSPORT – RT Motorsports by SKM – Kawasaki: ‘Wil Hartog, de oom van Rob, kwam vroeger al af en toe op onze ouderlijke boerderij. Mijn vader kocht namelijk Lucerne voor de koeien bij hem. Daarnaast zijn mijn vader en Wil op dezelfde dag jarig, 28 mei, en vroeger belden ze jaarlijks op deze dag om elkaar te feliciteren. Toen ik in 2006 met mijn team begon, reed ik daarom direct naar de grasdrogerij van Wil om hem onze gloednieuwe racemotor te laten zien. In 2014 leerde ik een andere Hartog kennen, Rob Hartog. Rob was toen al een topper en werd dat jaar Nederlands Kampioen Supersport. Ik heb sindsdien altijd goed contact met Rob gehad en hem altijd geholpen als ik dat kon. Bijvoorbeeld met de deal bij MTM Kawasaki in 2015 in het EK Superstock 600, met enkele sponsoren en ook afgelopen seizoen bij de contacten met het BikeDevil team in het Brits Supersport. Hoe mooi is het dan dat we na al die jaren nu samen uit komen in ons eigen team! Ik ben daar echt trots op![/penci_blockquote]

Reageren via facebook