1.9 C
Medemblik
27 januari 2021 08:37
Medemblik Actueel.

Medemblik wil aantal beschutte werkplekken met 20 Fte. uitbreiden

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik moet vanwege de Participatiewet beschut werk aanbieden aan mensen met een arbeidsbeperking. In West-Friesland is op dit moment de wachttijd voor deze groep mensen hoog omdat er meer aanbod dan vraag is naar beschutte werkplekken.

Om toch deze mensen een kans op de arbeidsmarkt te geven wil het college 20 extra Fulltime (Fte.) beschutte werkplekken realiseren om zo de druk te verlagen. Om in aanmerking te komen voor beschut werk moet het UWV een indicatie afgeven waarna WerkSaam het vervolgtraject gaat uitvoeren.

WerkSaam is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet waaronder beschut werk valt. Beschut werk is betaald werk maar dan voor mensen met een arbeidsbeperking maar wel over aangepast werk kunnen doen maar niet passen in een reguliere baan. Deze groep mensen hebben vaak begeleiding nodig of aanpassing van de werkplek.

Het college komt nu met het voorstel richting de gemeenteraad om 20 extra beschutte werkplekken te realiseren, maar zegt erbij dat dit enkel mogelijk is als de overige 6 Westfriese gemeenten hier in mee gaan.

Reageren via facebook