9 C
Medemblik
21 januari 2021 05:28
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

Medemblik gaat economische impact vrijetijdssector onderzoeken

MEDEMBLIK – In de periode 2015-2019 groeide de economische impact van de vrijetijdssector in de gemeente Medemblik. Er waren in 2019 10% meer dagbezoeken in vergelijking tot 2015. Het aantal overnachtingen steeg in 2019 met ongeveer 18% ten opzichte van 2015. De toeristische bestedingen groeiden met 15%. Het percentage banen in het toerisme nam ook toe; in 2015 was dit 4,4% en in 2019 was 5,2% van alle banen in de toeristische sector. Dit blijkt uit onderzoek naar de economische betekenis van toerisme en recreatie dat ZKA – Leisure Consultants deed in opdracht van de gemeente Medemblik.

De gemeente liet dit onderzoek doen om te bepalen in hoeverre ze op weg is om de economische doelstelling ‘2,5% meer bezoekers in 2020’ te halen. “Dit zijn prachtige cijfers maar ze komen op een moeilijk moment.” zegt wethouder toerisme Harry Nederpelt. “De toeristische sector heeft flink te lijden onder de gevolgen van de COVID-19 pandemie.

Hoewel de komende jaren er waarschijnlijk dus anders uit zullen zien, geeft dit onderzoek gemeente en ondernemers inzicht in het belang van de vrijetijdseconomie voor de gemeente Medemblik. De informatie uit het onderzoek benut de gemeente voor projecten en acties om de economische doelen uit het Economisch Uitvoeringsprogramma Medemblik 2020-2024 te behalen.

Reageren via facebook