2.5 C
Medemblik
27 januari 2021 03:11
Medemblik Actueel.

Column Gerben Gringhuis: “Nieuwe werkelijkheid of eigen waarheid”

Helaas komt het steeds vaker voor dat nieuwe werkelijkheden en eigen waarheden in de politiek met elkaar worden verwisseld. In de politiek is een nieuwe werkelijkheid in mijn beleving wanneer er een besluit is genomen. Wanneer dat besluit niet strookt met mijn opvatting is dat jammer en moet ik de nieuwe werkelijkheid accepteren en feliciteer ik een ander wanneer een besluit is genomen op voordracht van één van mijn collega raadsleden.

Een eigen waarheid creëren is niet goed binnen een bestuurlijk orgaan als de gemeenteraad. Een eigen waarheid wordt vaak gecreëerd nadat de besluitvorming is genomen in de raad. Want het kan en moet toch anders! Denk bijvoorbeeld aan het zwembad, in meerderheid hebben we gekozen voor renovatie.

Deze eigen waarheden spreken tot de verbeelding bij inwoners van onze gemeente. Mij spreekt het niet aan, het vertroebelt het beeld en is niet goed voor de besluitvorming. 

Een eigen waarheid is ook collega raadsleden beschuldigen van chantage. Het klinkt erg populistisch, maar zonder enig vorm van bewijs zou het een loze uitspraak moeten zijn. Maar helaas lijkt deze vorm van politiek voeren een nieuwe werkelijkheid geworden. 

Ik roep mijn collega raadsleden die graag werken met een eigen waarheid, daar terughoudend in te zijn. Zeker in tijd van crisis en financiële tegenslagen, hebben onze inwoners een stabiel bestuur nodig, die niet altijd de leukste beslissingen nemen, maar wel de meest realistische. 

Rest mij een ieder een mooi, gezond en Coronavrij 2021te wensen. 

Gerben Gringhuis
GemeenteBelangen Medemblik
gerben.gringhuis@raadmedemblik.nl

Reageren via facebook