Flora- en faunawet sta in de weg bij maaien gras en onkruid

MEDEMBLIK – De flora- en faunawet is er duidelijk over, in het broedseizoen is het verboden om om te maaien om zo de dieren met rust te laten en voor hun jongen te zorgen. Vanaf half mei mag langs de wegen in de gemeente Medemblik de eerste meter weer gemaaid worden.

Dat het groen op sommige plaatsen langs de weg erg hoog staat weet ook de gemeente Medemblik maar ook zij moeten zich houden aan de flora- en faunawet. Elk jaar komen er weer legio klachten binnen bij de gemeente Medemblik van mensen die willen dat de gemeente hier iets tegen gaat doen.

Ook Dirk Steltenpool van de VVD-fractie maakt zich zorgen over het maaibeleid van de gemeente Medemblik langs de wegen en bij wegkruisingen, Steltenpool is van mening dat de verkeersveiligheid op sommige plekken in gevaar is. Maar ook hier is de gemeente Medemblik met handen en voeten gebonden door de flora- en faunawet.

[signoff]

Reageren via facebook