4.1 C
Medemblik
27 januari 2021 11:54
Medemblik Actueel.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Domeinnaam registreren

Elk bedrijf wilt opvallen of uniek zijn om zo klanten naar hun bedrijf te trekken. Er zijn veel manieren om op te vallen. Opvallen kan door bijvoorbeeld een standpunt te zetten of gewoon simpel en duidelijk te zijn. Tegenwoordig vallen veel bedrijven het beste op bij hun klanten via het internet met hun bijbehorende websites. Voor deze website hebben ze een domeinnaam nodig. Wat is een domeinnaam registreren nu precies en waarom zijn ze cruciaal voor je bedrijf? We leggen het hier uit. Lees snel verder! 

Wat is een domeinnaam? 

Een domeinnaam is de unieke aanduiding voor een internetadres. Een domeinnaam kan worden gebruikt voor alle internetdiensten, onder andere voor de URL van een website of bijvoorbeeld een e-mailadres.

Je kunt een domeinnaam het beste zien als een soort telefoonnummer. Net als dat iedereen een eigen telefoonnummer heeft, heeft ook elke gebruiker van het internet (website beheerders) een uniek nummer.

Een domeinnaam wordt verkregen bij een nationale organisatie (b.v. .nl, .be, .de) of bij een internationale organisatie (b.v. voor een .com, .edu).

Hoe registreer je een domein? 

Je registreert een domeinnaam bij een registrar (hostingprovider). Deze doet een registratieaanvraag voor je bij de organisatie die de domeinnamen beheert. Voor bijvoorbeeld domeinnamen met de extensie .nl (In Nederland) is dat de SIDN.

Waarom een domeinnaam registreren?

Een domeinnaam registreren heeft veel voordelen voor jou en/of je bedrijf. Zo kun je met een geregistreerde domeinnaam een e-mailadres op maat maken en bent u altijd bereikbaar op hetzelfde adres, óók na een serverwisseling.

Waar kan ik een domeinnaam registreren? 

Er bestaan meerdere manieren om een domein te registreren. We benoemen ze hieronder:

  • Via een rechtstreeks contract met de exploitant van een (Top Level) domein. Echter is die optie veel duurder en staat vaak alleen voor grootafnemers open.
  • Via een registrar voor het gewenste bovenliggende domein.
  • Via een serviceprovider van het register (erg makkelijk).

Voor particulieren en kleine bedrijven zijn serviceproviders meestal te verkiezen omdat ze goedkoper zijn, veel vervelende klussen uit handen nemen en een domeinnaam vastleggen verzorgen, en dat alles in één pakket.

Reageren via facebook