Een eigen bedrijf in Noord-Holland? Vergeet dit niet!

Aan bedrijvigheid geen gebrek in Noord-Holland. We vinden er een paar van de grootste bedrijven van het land, maar ook nieuwe ondernemingen schieten als paddestoelen uit de grond. Overweeg je ook om voor jezelf te beginnen? Heel veel succes! We helpen je alvast op weg met een paar tips die belangrijk zijn als je voor jezelf begint.

Denk aan je arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als je zo vol met frisse moed zit, denk je natuurlijk niet aan het moment dat het even tegen kan zitten. Maar ziek worden kan altijd en een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het goed om iets te regelen voor wanneer je door ziekte of een ongeluk even niet kunt werken. Dat doe je met een arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp.

Bouw goede relaties op met je klanten

Heb je ruzie met een klant? Dan helpt een rechtsbijstandverzekering zzp je uit de brand. Maar het liefst voorkom je natuurlijk dat het zover komt. Zorg daarom dat je altijd werkt aan goede relaties met je klanten. Door vriendelijk te zijn en goed werk te leveren, maar ook door duidelijke afspraken te maken. Zo weten ze altijd wat ze van jou kunnen verwachten.

Blijf de baas over je agenda

Druk, druk, druk… hartstikke goed voor de zaken natuurlijk, maar hou je wel het overzicht? Een goede planning is essentieel voor een goed lopend bedrijf en voor je eigen mentale gezondheid. Neem aan het einde van elke week dus even de tijd om naar je agenda te blijven. Wat is blijven liggen, wat plan je alvast in voor volgende week en welke to do’s moet je nog doen? Dan ga je lekker uitgerust het weekend in, zonder te piekeren over de volgende werkweek.

Stel duidelijke doelen

Als je van klus naar klus werkt komt er genoeg geld binnen, maar is de kans groot dat je op hetzelfde niveau blijft hangen. Geen probleem als je daar tevreden mee bent, maar als je wilt groeien is dat natuurlijk niet zo prettig. Stel daarom regelmatig nieuwe doelen op. Elk jaar, elk kwartaal of elke maand, net wat voor jou prettig is. Dan heb je altijd de motivatie om net even dat beetje extra te geven. En dat is uiteindelijk waardoor je bedrijf die volgende stap gaat maken.

Reageren via facebook