16.5 C
Medemblik
22 september 2020 12:11
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

5 Tips om jezelf te beschermen tegen hackers

Hackers doen er tegenwoordig alles aan om informatie te vergaren. Daarbij is ook jouw telefoon of laptop een belangrijke bron van informatie. Het is daarom belangrijk om je apparaten goed te beveiligen. Dit kun je op verschillende manieren doen. Daarom gaan we hier kijken naar verschillende manieren om jezelf te beschermen tegen hackers.

Maak gebruik van VPN

Een VPN is een van de belangrijkste manieren om jezelf te beschermen tegen hackers. Door middel van een dergelijke tool scherm je namelijk de gegevens af die je met het internet uitwisselt. Dit kun je vergelijken met een auto die met regenachtig weer door een tunnel rijdt. Daarbij staat de auto symbool voor de gegevens die je verzendt, terwijl de tunnel symbool staat voor de beschermende laag die is aangebracht. De hackers zijn in dit geval de regendruppels die toegang willen krijgen tot jouw gegevens.

Daarnaast wordt ook jouw locatie verborgen. Gebruik een VPN in Nederland om verbinding te maken met een server die bijvoorbeeld in Amerika staat. Aanbieders van deze service hebben namelijk overal servers waarmee jij als gebruiker verbinding kunt maken. Hierdoor kunnen hackers ook jouw locatie niet achterhalen.

Gebruik gecompliceerde wachtwoorden

Gecompliceerde wachtwoorden zijn een eenvoudige en snelle manier om hackers buiten de deur te houden. Een belangrijk middel om goede wachtwoorden te formuleren, is door gebruik te maken van een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager heeft verschillende functies. Allereerst geeft zo’n tool je de mogelijkheid om al je wachtwoorden voor allerlei verschillende accounts op te slaan. Daarnaast kun je er ook wachtwoorden mee formuleren. Deze worden onafhankelijk opgesteld, waarbij je kunt kiezen tussen cijfers, letters, leestekens en speciale karakters. Ideaal dus om gecompliceerde wachtwoorden mee samen te stellen.

Software updaten

Het updaten van je software is daarnaast erg belangrijk. Bij het uitbrengen van updates wordt de software op jouw apparaat voorzien van nieuwe beveiligingsmethoden en worden bugs opgelost. Na verloop van tijd komen deze updates online. Wanneer hackers deze updates zien, weten ze dus meteen welke beveiligingsupdates nog niet op apparaten geïnstalleerd zijn die de update nog niet gehad hebben. Door middel van ‘reversed engineering’ proberen ze dan toegang te krijgen tot jouw apparaat.

Vermijdt open wifi-spots

Open wifi-netwerken zijn ideale manieren voor hackers om jouw gegevens te achterhalen. Doordat deze netwerken niet beveiligd zijn en mensen er wél wachtwoorden en andere belangrijke media mee verzenden, is het voor hackers een ideale manier om belangrijke data te onderscheppen. Maak je gebruik van een open wifi-netwerk, kijk dan naar bovenstaande tool om toch beschermd te surfen.

Let op met e-mails

Tot slot is het belangrijk om op te letten met e-mails. Het zogenaamde ‘phishing’ is ook erg populair onder hackers. Door te klikken op een link verschaf jij de hackers toegang tot jouw apparaten. Je kunt vaak zien dat het om een phishing-mail gaat als de taal onjuist is, het e-mailadres niet klopt of de opmaak van de e-mail er slecht uitziet. Daarbij moet wel gezegd worden dat hackers hier steeds beter in worden.

Er zijn dus verschillende manieren om jouw apparaten te beschermen tegen hackers. Denk daarbij aan een goed wachtwoord en het regelmatig updaten van je software! Ook het vermijden van open wifi-hotspots hoort hierbij. Open tot slot niet alle mails die je krijgt en zorg ervoor dat de data die je verzendt en ontvangt, altijd beveiligd is.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?