6.4 C
Medemblik
18 januari 2021 17:39
Medemblik Actueel.

Foto: Pixabay

Gerben Gringhuis (GB): “Laten we de kinderen niet vergeten”

MEDEMBLIK – Dat is wat Gerben Gringhuis van GemeenteBelangen graag duidelijk wil maken tijdens de komende Begrotingsraad. In de afgelopen maanden is ons leven gegrepen door alle Coronamaatregelen. Iedereen probeert er het beste van te maken.

Volwassenen lijken zich (met enkele uitzonderingen) goed te kunnen aanpassen. Maar hoe zit het met onze jongste inwoners van de gemeente. Hier gaat wat ons betreft te weinig aandacht naar toe. De meeste aandacht gaat naar de gezondheidszorg en het in stand houden van de horeca, de bedrijven, de verenigingen en dorpshuizen. Allemaal verdienen ze onze onvoorwaardelijke steun. Maar die steun verdienen onze kinderen ook.

Gringhuis geeft aan: “Voor kinderen is er veel veranderd in de afgelopen maanden, sinds het uitbreken van de pandemie. Zo hebben ze een hele tijd vanuit huis scholing gehad. Is er veel minder gesport op de verenigingen. Zijn veel jeugdactiviteiten niet doorgegaan. Denk hierbij aan de intochten van Sinterklaas, het lopen met St. Maarten, de lokale kermissen, hun eigen verjaardag, verjaardagspartijtjes van vrienden, schoolreisjes, diplomazwemmen en schaatsen op het plein. Dit is slechts een opsomming die iedereen nog wel kan aanvullen.”

Gerben Gringhuis van GemeenteBelangen vindt daarom ook dat we wat terug moeten doen voor onze jongste inwoners. Daarom doet GemeenteBelangen het voorstel om een klein budget beschikbaar te stellen om per kern een leuke kinderactiviteit te organiseren, wanneer dit weer mogelijk is. Want een gelukkig kind, daar word je toch gelukkig van!

Reageren via facebook