Medemblik gaat armoede onder kinderen aanpakken

MEDEMBLIK – De gemeenteraad heeft afgelopen donderdagavond een motie aangenomen waarin het college wordt opgeroepen zich in te spannen om de armoede onder de 800 kinderen die binnen de gemeente Medemblik op de grens van de armoede leven aan te pakken door extra geld te investeren.

Bert de Jong(PvdA) riep de gemeenteraad en het college op om zich in te zetten om deze groep kinderen uit de anonimiteit te halen en voor een betere toekomst te zorgen, een toekomst waarin ook zij een normaal leven kunnen krijgen.

Wethouder Joset Fit liet weten dat het college al extra geld heeft gereserveerd om deze groep kinderen beter in het zicht te krijgen en te zoeken naar een blijvende oplossing. De VVD vraagt de wethouder wel om ook de kinderen van ZZP’ers niet uit het oog te verliezen. Ook deze groep heeft het zwaar, zegt fractievoorzitter Mark Raat.

Reageren via facebook