11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 09:23
Medemblik Actueel.

Plan voor nieuwe zonneweide Andijk krijgt goedkeuring college

ANDIJK – Aan de Hoekweg 36 in Andijk zal als het aan het college ligt een nieuwe zonneweide worden gerealiseerd, deze zonneweide zal dan aan circa 250 huishoudens energie gaan leveren. Afgelopen 6 juni 2019 heeft de gemeenteraad besloten om in te stemmen met de verdere uitwerking van 5 plannen voor zonneweiden waar principe-verzoeken voor waren ingediend. Het principeverzoek Hoekweg 36 Andijk is een particulier initiatief en zal 0,7 MWp gaan opwekken.

De klankbordgroep heeft afgelopen november al een positief standpunt ingenomen maar heeft wel een aantal aandachtspunten meegegeven. Het college gaat het plan voorleggen aan de gemeenteraad die in oktober hier een definitief besluit over zal gaan uitspreken.

Aankomende donderdag zal de commissie haar eerste oordeel gaan geven over het plan.

Reageren via facebook