College Medemblik tegen komst zonnepark van 14Ha. Benningbroek

BENNINGBROEK – De plannen waren mooi, maar de tegenstanders van het park en het college van Medemblik zijn tegen de komst van een 14 hectare grote zonneweide ten westen van het Hogeland en ten zuiden van de Oosterstraat in Benningbroek.

Lees ook:

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”energieplan” background=”” border=”” thumbright=”no” number=”1″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

De gemeente Medemblik is bezig met een maken van een pilot voor dit soort projecten, deze pilot is nog niet afgerond en het is ook nog niet duidelijk wanneer deze pilot kan worden afgerond. Na afronding van de pilot zal er een evaluatie plaatsvinden en dan pas zal er gemeentelijk beleid worden gemaakt.

Vanuit de bevolking van Benningbroek en Sijbekarspel kwamen vrijwel direct nadat het plan bekend werd gemaakt al vele tientallen bezwaren naar buiten. Ondanks dat de beide grondeigenaren verkennende gesprekken heeft gevoerd blijkt dat veel omwonenden een komst van een dergelijke zonneweide van deze grote niet zien zitten.

Reageren via facebook