Medemblik Actueel.

Westfriesland veilige school
Medemblik

Hardere aanpak onveilig parkeren bij scholen

MEDEMBLIK – Het college wil in 2019 de aanpak van onveilig parkeren bij scholen harder gaan aanpakken. Nog steeds worden auto’s her en der op de straat geparkeerd als de kinderen naar school moeten worden gebracht. Om dit tegen te gaan verhoogd het college de aankomende twee jaar de controle’s op fout en onveiligparkeren.

Maar behalve onveilig parkeren bij scholen heeft het college meer speerpunten waar zij verhoogd op gaan inzetten. Zo wordt er extra gecontroleerd op de blauwe zone in Medemblik, wordt het inbreken bij woningen en bedrijfspanden extra aangepakt, gaat men de toezicht op horeca en terassen verhogen en zal ook de illegale bewoning van woningen door buitenlandse werknemers een hoge prioriteit krijgen.

Onveilig parkeren zorgt voor veel irritatie

Meer en meer mensen ergeren zich aan de vele foutparkeerders die even snel hun auto op straat parkeren om zo de kinderen dichtbij school uit de auto te kunnen laten stappen, maar ondertussen het verkeer dat er langs wil hevig hinderen. Al eerder zijn er oproepen gedaan om de auto te laten staan en of lopend of met de fiets de kinderen naar school te brengen. Behalve dat het veel verkeerellende scheelt is het ook beter voor de gezondheid van het kind en van de ouders.

Hoe het college precies de foutparkeerders wil gaan aanpakken is nog onduidelijk, dat zal begin 2019 duidelijkheid krijgen. En dan is ook duidelijk wanneer de verhoogde controles gaan plaatsvinden.

 

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook