College positief over zonneweide Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – Het college neemt een positief standpunt in over het principeverzoek voor het realiseren van een zonneweide Zwaagdijk-Oost. Ook vraagt het college de klankbordgroep om een standpunt in te nemen en stelt hen voor om direct omwonenden uit te nodigen bij de behandeling van het principeverzoek in de klankbordgroep.

Het gaat om een zonneweide van ongeveer 5 hectare op een locatie tussen de Zwaagdijk, provinciale weg N307 en het bedrijventerrein WFO-West in Zwaagdijk-Oost. Aansluitend wordt er ongeveer 1 hectare gerealiseerd op het water achter het bedrijf Action.

Het totale vermogen is ongeveer 7,7 MWp (megawattpiek) en zal voor een hoeveelheid elektriciteit opwekken die gelijk staat aan ongeveer 2.800 huishoudens.

[signoff]

Reageren via facebook