9.1 C
Medemblik
26 februari 2021 16:07
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

Vuurwerkverbod in de maak, veiligheidsregio’s en kabinet op 1 lijn

MEDEMBLIK – De Veiligheidsregio’s maar ook het kabinet gaan vrijwel zeker de oproep van de politiebond en de bond van spoedeisende hulpartsen  om dit jaar met de jaarwisseling een vuurwerkverbod in te stellen inwilligen.Vandaag debatteert de Tweede Kamer over een voorstel van de PvdD en GroenLinks over een voorstel om een tijdelijk stop op het verkopen van vuurwerk in te stellen.

Het is al veel langer een wens van de politiebond om een vuurwerk verbod in te stellen, elk jaar vallen er weer meerdere slachtoffers en elk jaar lijkt de hoeveelheid illegaal en vooral zwaar vuurwerk toe te nemen. De Beroepsvereniging van Spoedeisende Hulpartsen (NVSHA) wil vooral met het instellen van het (tijdelijke)vuurwerkverbod de Spoedeisende Hulp ontlasten.  Nu moet elk jaar extra capaciteit worden ingeschakeld tijdens oud en nieuw om de slachtoffers van vuurwerk op te vangen en te behandelen.

Binnen de politiek in de Tweede Kamer lijkt een meerderheid te zijn die voor een tijdelijke verkoopverbod en afsteekverbod is op vuurwerk, maar of er een definitief verbod komt op vuurwerk is nog maar de vraag, dat is voor veel politici een stap te ver.

Reageren via facebook