Leerlingen RSG Enkhuizen moeten straks mogelijk verplicht mondkapje dragen

ENKHUIZEN – Het bestuur van de RSG Enkhuizen denkt na over het verplicht dragen van een mondkapje binnen de schoolmuren. Het bestuur wacht nog even af of het kabinet deze maand zelf met wetgeving gaat komen, duurt dit nog langer dan zal het dragen van een mondkapje worden ingesteld. Op het RSG Enkhuizen zitten o.a. leerlingen uit Andijk en Wervershoof.

Voorzitter Eugène Kramer zegt hierover: “Als de ontwikkelingen te lang op zich laten wachten, wordt door de RSG overwogen om vooruitlopend op de landelijke verplichting over te gaan tot een verplichting die geldt binnen de eigen school. Hierover wordt het gesprek ook gevoerd met andere scholen in de regio om te komen een gezamenlijke invoering. Op korte termijn volgt meer informatie.”

Aldi voert toelatingsbeleid in voor leerlingen RSG Enkhuizen

Het bestuur van de RSG Enkhuizen heeft afgelopen week overleg gehad met vertegenwoordigers van de gemeente, politie, handhaving en Aldi om de overlast veroorzaakt door leerlingen van het RSG Enkhuizen die de buurt als vuilnisbak gebruiken in te dammen.

Veel verpakkingsmateriaal belandt na een bezoek aan de winkel op straat en in de speeltuin in de wijk. Vanaf maandag 2 november wijzigt Aldi zijn toelatingsbeleid en kunnen leerlingen alleen gereguleerd in groepjes tot een maximum van totaal 20 personen de winkel in. Elke leerling die de winkel betreedt moet gebruik maken van een winkelmandje. Het gebruik van een mondkapje wordt dringend geadviseerd.” vertelt Eugène Kramer.

Zes meldingen van coronabesmetting bij leerlingen

Op de school zelf valt het met het aantal besmettingen onder de leerlingen ‘nog’ mee, sinds de zomer zijn er zes meldingen van leerlingen die besmet zijn met het coronavirus geweest en zijn de leerkrachten gevrijwaard gebleven van het coronavirus.

Het aantal personen dat afwezig is op een schooldag, is natuurlijk groter omdat er ook veel leerlingen en medewerkers thuis moeten blijven in verband met besmette huisgenoten of omdat zij zelf in afwachting zijn van een test of een uitslag. Het gaat om gemiddeld zo’n 3% van de leerlingen en medewerkers die om deze reden niet op school aanwezig zijn. Mocht er sprake zijn van een besmetting, dan kunt u dit direct melden via corona@rsg-enkhuizen.nl.

Veel maatregelen getroffen

Om de coronacrisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden heeft de school veel maatregelen getroffen om het coronavirus buiten de deur te houden en de lessen zo goed als mogelijk door te kunnen laten gaan.

Over deze maatregelen zegt Eugène Kramer: “We treffen als school allerlei maatregelen en voorbereidingen om de situatie het hoofd te bieden. Het onderwijs moet door, maar wel veilig en verantwoord voor alle leerlingen en medewerkers. We werken er hard aan om de school open te houden, voor de leerlingen is dit erg belangrijk. Er wordt achter de schermen gewerkt aan scenario’s voor als de lessen (gedeeltelijk) weer online aangeboden moeten worden. De school wordt voor alles wat speelt rondom corona bijgestaan door een adviesteam bestaande uit leerlingen, ouders en medewerkers. Voor vragen kunt u terecht bij de schoolleiding, maar mocht u zelf een goed advies hebben dan kunt u zich ook richten tot de leden van het adviesteam. Zij zijn via e-mail bereikbaar: mdat@rsg-enkhuizen.nl.”

Reageren via facebook