Column Silva Visser (ChristenUnie): “Onzichtbaar versus zichtbaar”

Het onzichtbare coronavirus, wat momenteel veel slachtoffers maakt met de uitbraak van de 2e golf is niet fijn. Maar dit onzichtbaar venijn laat zichtbaar zien wat de onderstroom is in onze maatschappij. Volkomen anarchie. Bijbels gezien moeten we de overheden trouw en gehoorzaam zijn. Dat betekent niet dat alle overheden dat verdienen. Maar in Nederland hebben we een mooie democratie, vrijheid van meningsuiting enz.

Dat is echter geen vrijbrief voor de enorme scheldpartijen en agressie, die momenteel geuit worden naar onze bestuurders. Volkomen idioot en doorgeslagen. De meest idiote complotten gaan als een virus over het digitale netwerk. Bedoeld om ontwrichting te veroorzaken en angst te zaaien. Ik weet niet welk virus het ergste is….

Deze onderstroom laat duidelijk zien hoeveel frustratie er overheerst en respect ver te zoeken is. Een beetje eng hoor.

Ik wil deze column dan ook niet gebruiken over de zorgen om de begroting, de energietransitie, de woningbouw en, en, en, Nee, ik gebruik deze ruimte om de burgemeester van Medemblik een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. De impopulaire maatregelen die genomen moeten worden. Respect wat weer terug moet komen en dan zeg ik SAMEN krijgen we het onzichtbare en zichtbare virus eronder.

Reageren via facebook