Flinke stijging aantal coronabesmettingen, risiconiveau verhoogd van zorgelijk naar ernstig

MEDEMBLIK – De veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft het risiconiveau voor Noord-Holland Noord verhoogd van zorgelijk naar ernstig omdat het aantal besmettingen nog sneller oploopt dan gewenst..

De verhoogde risiconiveau zorgt er niet voor dat nu al de maatregelen worden aangescherpt, het kabinet komt pas over drie weken met een update over de maatregelen.

Ondertussen roept het Red Team op om de scholen per direct weer op slot gaan en online lessen weer opgestart. In het Red Team zitten wetenschappers die o.a. het kabinet adviseert over de corona-aanpak en slaat alarm vanwege het sterk oplopende aantal besmettingen onder leerlingen van middelbare scholen.

De RIVM-cijfers laten onder meer zien hoe de positieve tests zijn verdeeld over verschillende leeftijdsgroepen. In de meest recente week, van 5 tot 11 oktober, blijkt zo’n 8 procent van de positief geteste personen in de leeftijd van twaalf tot en met zeventien. Met de achttienjarigen erbij heb je een vrij compleet beeld van de middelbareschoolpopulatie. Sinds de zomer neemt het aandeel middelbare scholieren onder de mensen die besmet zijn met het coronavirus toe, meldt BNR Nieuws Radio

 

Reageren via facebook