Burgemeester Frank Streng gaat Boa’s met extra beschermingsmiddelen uitrusten bij aanhoudende agressie

MEDEMBLIK – De toenemende agressie tegen de Buitengewoon Opsporing Ambtenaren in Nederland zorgt voor veel onrust bij de Boa’s . Meer en meer wordt er geroepen dat de Boa’s uitgerust moeten worden met minimaal een wapenstok om zich zo te kunnen verdedigen tegen hun gerichte agressie

Pas geleden was het nog raak toen een Boa door een 17-jarige jongen het ziekenhuis in werd geslagen omdat deze een aangehouden kameraad uit handen van de Boa’s wilde trekken. De Boa werd hierbij dusdanig hard op hoofd geslagen dat hij flinke verwondingen op liep.

Burgemeester Frank Streng zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ‘Voor een veilig Medemblik is het van groot belang dat onze Boa’s voldoende beschermingsmiddelen hebben om hun werk veilig te doen. Het ‘goede gesprek’ is niet altijd voldoende om agressie tegen ook onze Boa’s te stoppen. Dan zijn extra beschermingsmiddelen noodzakelijk.’

Bij de buurgemeenten dragen bijvoorbeeld de Boa’s in Hoorn een bodycam en wordt alles op camera vastgelegd.

De Boa’s gaan 1 juni actievoeren in Den Haag om hun eis voor betere beschermingsmiddelen kracht bij te zetten. Zo willen ze o.a: een wapenstok en pepperspray. Maar ze zijn vooral boos dat ze worden geschopt, geslagen en bespuwd en dat minister Grappenhaus daar niet tegen wil optreden. De minister zelf zegt in een reactie dat alleen de politie een geweldsmonopolie heeft in Nederland en daarom geweld mag gebruiken als dit nodig blijkt te zijn.

Wel ziet de minister meer in een noodknop die de Boa’s bij gevaar kunnen gebruiken maar dat vinden de bonden weer onacceptabel.

Reageren via facebook