Medemblik Actueel.

Algemeen

Kledingkast aan het opruimen? breng het naar de kledingbank in Medemblik

MEDEMBLIK – We dragen een kledingstuk gemiddeld 7 keer voordat we ‘m afschrijven en bij het vuil gooien. Per persoon gooien we jaarlijks 12 tot 14 kilo aan textiel weg. We schreven al eerder dat 58 miljoen kilo daarvan gewoon bij het huisvuil beland en dus wordt verbrand. Op dit moment komt globaal nog maar 1% van de gedragen textiel terug in nieuw textiel. En dat is doodzonde, want de textielindustrie is één van de meest vervuilende ter wereld. Het hergebruiken van materialen en grondstoffen door recycling, is dus geen overbodige luxe, meldt Het Kan Wel.

Gooi het in een kledingcontainer

Bij de Kledingbank in Medemblik kunt u op de maandagen, woensdagen en vrijdagen tussen 0900 en 11.00 uur langskomen om uw oude kleding in te leveren. Buiten deze dagen en tijden staan er bij de kledingbank containers waar u uw kleding in kunt deponeren.

Kleding voor jongeren

De kledingbank is vooral op zoek naar kleding voor de jeugd, het geeft niet als er kleding tussen zit waar wat aanmankeerd, die gaat op de grote hoop en daar krijgt de kledingbank dan weer geld voor, de kledingbank draait namelijk zonder subsidie.

De kledingbank is gevestigd aan de Almereweg 36 in het gebouw van de ABC-gemeente in Medemblik.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X