Medemblik Actueel.

Foto: Het Wognumse doktersechtpaar Boeckhorst, hun dochter Yvonne vertelt op 25 oktober over de taak van haar moeder. (Foto aangeleverd)

Maand van de geschiedenis in teken van ‘sterke vrouwen’

WOGNUM – Oktober is uitgeroepen tot de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema Zij/Hij. De Historische Stichting Cromme Leeck kiest voor verhalen over vrouwen uit haar werkgebied. Wat is hun rol in bedrijf, praktijk of kerk? Is het een eigen keuze of komen zij door hun huwelijk in die rol terecht? Hoe verloopt hun leven?

Vier mensen spreken hierover op vrijdagavond 25 oktober in zaal Stam in Wognum. Irma Verlaat-Pronk vertelt over haar moeder Willy Pronk-Vriend van fruitkwekerij Arbeid adelt uit Zwaagdijk-West. Tiny Immen-Bruinsma uit Nibbixwoud spreekt uit eigen ervaring over de rol en de inbreng van de vrouw in de rooms-katholieke kerk. Yvonne Boeckhorst vertelt over haar moeder Dora Boeckhorst-Bergsma, doktersvrouw in Wognum, en Gijs Otten geeft een inkijkje in het leven van zijn moeder Catharina Otten-Huijberts, bakkersvrouw in de Zuidermeer.

  • Lezing De Cromme Leeck: Sterke vrouwen
  • Partycentrum Stam, Raadhuisstraat 3, Wognum.
  • Vrijdag 25 oktober. Inloop 19.30 uur, aanvang 20 uur.
  • Entree: donateurs gratis, belangstellenden 3 euro.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook