Vrouwen van NU Hauwert gooien bodylotions en anti-rimpelcreme’s weg.

HAUWERT – De dames van ‘Vrouwen van NU’ in Hauwert waren massaal afgekomen op de bijeenkomst waar gastspreker Menno Gaastra van Centrum Oosterwal zou gaan vertellen over creme’s en lotions en over het gebruik van zonnebrandcrème.

De avond begon met gebak, want drie van de aanwezige dames vierden ook dat zij opgeteld 130 jaar getrouwd zijn. Menno is werkzaam bij Centrum Oosterwal, nauw samenwerkend met MCA, en hij vertelde Vrouwen van Nu over de invloed van de zon op een mensenhuid. Menigeen schrok daar toch wel van.

Zo is zonnebrandcrème 1 jaar goed, en één keer smeren is niet voldoende, het liefst om de twee tot drie uur. De meesten wisten wel dat de zon vitamine D verstrekt, maar daar hoeft men niet voor te zonnen. Anti-rimpelcreme werkt niet. Na het zonnen insmeren met bodylotion werkt ook niet, het maakt de huid alleen maar droger. Diverse huidziektes, veroorzaakt door de zon, werden toegelicht.

De lezing was voor de leden interessant en leerzaam. Raadzaam is om af en toe de huid te onderzoeken, ook onder de voeten kan geen kwaad. Met een tasje vol informatie gingen de dames huiswaarts.

De volgende bijeenkomst is op 17 november om 19.45 uur met Eugenie Herlaar.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.