Provincie schrapt vrijwel zeker 600 meter grens windturbines

MEDEMBLIK – Dat is de eerste conclusie die kan worden getrokken na het rumoerige verlopen vergadering van de Provinciale Staten in Haarlem, waar ook een delegatie boze inwoners van Westfriesland hun ongenoegen liet blijken met spandoeken en protestborden.

Lees ook: Westfriesland straks 1 groot windmolenpark, in elke tuin een windmolen

Als het aan de Gedeputeerde Staten ligt wordt de nieuwe grens 195 meter (nu 600 meter), om zo ruimte te creëeren voor de komst van 175 windturbines met een tiphoogte van 180 meter.  De discussie tijdens de vergadering liep zo hoog op dat een deel van de oppositie het wel goed vond en hun biezen pakten en wegliepen toen gedeputeerde Edward Stigter de Provinciale Staten opriep nu nog geen beslissingen te nemen en afspraken te maken, maar af te wachten tot juni als de plannen van de Provincie dan inhoudelijk worden besproken.

Lees ook: Medemblik: “Wij weten nog van niets over windmolens in Westfriesland.”

De actievoerders lieten weten dat zij iedereen gaan oproepen zich bij hun aan te sluiten om een zo groot mogelijk protest te kunnen laten horen en dat ook contact gaat worden gezocht met de overige actiegroepen in Westfriesland die tegen de komst van de 175 windturbines zijn.

Lees ook: Medemblik zegt ‘nee’ tegen de plannen van de provincie voor nog meer windmolens

Bij sommigen is er weinig fiducie dat de windturbines er niet komen, 1 van de demonstranten vertelde na afloop tegen onze verslaggever: ,,Het besluit dat die krengen er moeten komen is allang genomen, en de coalitie is voor de komst van die ondingen en zadelt ons er gewoon mee op. Zet ze in Noord-Holland Zuid neer maar nee daar wonen die hufters en die willen ze niet in hun buurt hebben want stel je voor dat de waarde van hun woning daalt. Aan ons hebben ze maling.

Reageren via facebook