11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 08:56
Medemblik Actueel.

D66-fractie niet blij met schriftelijke vragen VVD over loonsom gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De fractie van D66 in de gemeenteraad van Medemblik is niet blij met de vragen gesteld door VVD-raadslid Tom Beerepoot over de loonsom van de werknemers bij de gemeente Medemblik.

Geert Mos (D66) zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: “Het is een fundamenteel recht van raadsleden vragen te stellen. Maar de heer Beerepoot schiet daar verschrikkelijk in door. Om de haverklap produceert hij een spervuur van vragen over van alles en nog wat, en regelmatig over zaken waarmee een raadslid zich helemaal niet zou moeten bezighouden.

Vragen naar de bekende weg

“Nu weer over de ontwikkeling van de personeelskosten de afgelopen jaren. Hij kan weten dat alle jaarbegrotingen door de raad zijn vastgesteld en de jaarrekeningen, na accountantscontrole, ook. Ook extra gelden zijn door de raad vastgesteld. Het is dus vragen naar de bekende weg. .

De vraag heeft ook een tendentieuze ondertoon. Veel lezers zullen denken: “kijk nou wat ze weer met ons geld doen, alleen maar meer ambtenaren!”. 

Het college zal keurig antwoorden, maar het kwaad is al geschied. Hier heeft iemand eerst weer minimaal een dag werk aan. Het is ook nog begrotingstijd. De mensen hebben het al heel erg druk. Raadsleden zitten er om de gemeente te besturen, niet om de organisatie te ontregelen. Dan hebben we nog meer mensen nodig!

Overigens zit Medemblik qua personeelsformatie al jaren onder de gemiddelde vergelijkbare andere gemeente. 

Nieuw raadslid zijn is even wennen. Maar je kunt wel bijleren! “, aldus Geert Mos van D66

Reageren via facebook