GemeenteBelangen: ‘Spannende en onzekere tijden’

MEDEMBLIK – Het zijn spannende en onzekere tijden. Evenementen zijn tot 1 juni geschrapt, we moeten 1,5 meter afstand houden en horeca en scholen (nog) gesloten zijn. Uitdagend voor iedereen: ondernemers, ouders die hun kinderen moeten lesgeven, zorg-en hulpverleners draaien overuren en ouderen en kwetsbaren die geen bezoek meer mogen krijgen.

Trots zijn we op onze inwoners die goed gehoor geven aan de oproepen van de overheid, trots zijn we ook op iedereen die het nog mogelijk maakt om onze samenleving draaiende te houden met daarbij de gezondheidszorg voorop. Wel vragen wij iedereen om ook goed om je heen te kijken. Denk hierbij ook aan de ouderen en hulpbehoevenden. Help elkaar daar waar kan.

In deze tijd is het dan ook niet de grootste prioriteit om politiek te bedrijven. Nee, de gezondheid van onze inwoners moet de boventoon voeren. Op dit moment moeten we ook rekening houden met de financiële gezondheid van onze ondernemers. Gelukkig is dit ook een prioriteit van ons college en zijn ze hier al maatregelen voor aan het treffen. Wat ons betreft moeten we hierin ook niet de verenigingen, dorpshuizen, musea, zwembaden en andere sociale instellingen vergeten. GemeenteBelangen zal hier ook voorstellen voor doen.

Tegelijkertijd gaat het gewone leven (gelukkig) ook voor een belangrijk deel gewoon door. Vandaar dat we een aantal actuele onderwerpen willen toelichten.

Vervanging Kunstgrasvelden

Om maar direct heel duidelijk te zijn: wij willen bij vervanging van de kunstgrasvelden dat er gewerkt gaat worden met kurk als infill. Dit omdat de gezondheidsrisico’s bij rubber als infill onbekend zijn. Dit gaat wel meer geld kosten en het heeft niet onze voorkeur dat dit uit de reserve betaald gaat worden die over een paar jaar voor andere sportverenigingen bedoeld is. Al onze sportvelden moeten kwalitatief goed zijn, nu en in de toekomst!

Accommodatiebeleid

Dit beleid moet in de toekomst duidelijke richting gaan geven hoe de gemeente omgaat met haar vele accommodaties. Dit gaat over dorpshuizen, sporthallen, zwembaden, scholen maar ook monumentale panden. Wij als raad gaan met elkaar in overleg welke scenario’s er zijn voor onze gemeente en welke effecten dit voor ons heeft in de samenleving. Voor nu moeten we snel met dit proces gaan starten.

Tot Slot

GemeenteBelangen wenst al haar inwoners, bedrijven en instellingen heel veel sterkte de komende tijd. Luister goed naar de aanwijzingen vanuit de overheid. Samen gaan we de strijd aan tegen het Coronavirus. Wij hopen jullie zo snel mogelijk weer te treffen in het gemeentehuis, bij een dorpsraadsvergadering, langs de lijn bij de sportverenigingen of gewoon in een van onze mooie kernen!

Reageren via facebook