Overmaticg alcohol- en drugsgebruik onder Westfriese jongeren

Siem Zeilemaker daagt u uit voor de 100dagenChallenge

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker is een sportieve vader, opa en politicus, en nu daagt Siem u uit om mee te doen met de 100dagenChallenge. 100 dagen geen alcohol drinken.  Wie gaat de uitdaging aan?

Siem vertelt over hoe hij zo bij deze 100dagenChallenge kwam: ,,In de zomer smaakt een biertje lekkerder en op een terrasje neem je bijna altijd een alcoholconsumptie. In de vakantie is het zomaar (bijna) elke dag dat er wel een alcoholische versnapering wordt gedronken. En na de vakantie is het nog lekker weer en dan heb ik toch snel de neiging om dat gedrag nog even voort te zetten.

Zo had ik het er met iemand over hoe lang het geleden is dat we een langere periode, bijvoorbeeld een paar maanden, helemaal geen alcohol dronken”

Ik kon het niet bedenken

En dus werd het tijd voor een uitdagen, iets waar Siem Zeilemaker wel voor te porren is als sportman. Aankomende maandag 14 september start Siem Zeilemaker met de 100dagenChallenge, die gelukkig voor hem net voor de kerst gaat eindigen. Om de smaak niet te verliezen zijn er voor Siem gelukkig genoeg 0,0% alcoholische versnaperingen te verkrijgen.

Volgens Siem Zeilemaker is alcohol nooit goed, ook niet dat ene glas rode wijn. Dit blijkt uit onderzoek naar drinkgedrag en gezondheidsklachten in 195 landen. Al bij 1 glas alcohol per dag neemt de kans op bepaalde gezondheidsklachten toe met 0,5%, bij twee glazen is dat al 7% en bij vijf glazen maar liefst 37%. Daar tegenover staat dat 1 glas alcohol per dag een beetje bescherming geeft tegen hartklachten maar dat de kans op het krijgen van kanker groter is.

Doet u mee met siem? Aanmelden via siem.zeilemaker@me.com

Reageren via facebook