Medemblik Actueel.

Hoe is het om met een Indiaan in een huis te wonen? Het antwoord is 10 april te vinden in de Schoof. (Foto: aangeleverd)
Bijeenkomsten Gezondheid

Autismeweek voor extra aandacht voor alle autisten in Nederland

WERVERSHOOF – De NVA Autismeweek vindt van 31 maart tot en met 7 april plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in Nederland.

Door de Verenigde Naties is 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag -op de hele wereld worden die dag activiteiten gehouden om autisme onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Wereld Autisme Dag valt ook dit jaar weer tijdens de NVA Autismeweek. Het thema van deze week is: Luisteren naar autisme. Mensen met autisme weten vaak heel goed hoe hun talenten en mogelijkheden het beste tot hun recht kunnen komen, bijvoorbeeld op school of op de werkvloer. Ook hebben zij vaak mooie, originele verhalen te vertellen.
Daarom is het heel goed om te luisteren naar mensen met autisme. Dat kan op vele manieren. Niet iedereen is in staat om met woorden goed duidelijk te maken wat hij bedoelt. Soms werken afbeeldingen beter of is het goed om te zoeken naar de boodschap achter iemands gedrag. 

Luisteren naar autisme, dat is ook een goed idee als een persoon ook zelf de diagnose heeft. Vaak is er dan sprake van een unieke mix van sterke en wat minder sterke eigenschappen. Wie die goed kent -en er rekening mee houdt- kan dit het leven aangenamer en rijker maken. 

Voorstelling

In de Schoof, Kerkelaantje 1 in Wervershoof wordt dinsdag 10 april de bijzondere en inspirerende theatervoorstelling ‘Indiaan in huis’ te opgevoerd. Het gaat over Casper, een jongen met autisme, die zich gelukkig voelt in de overzichtelijke wereld van de indianen. Maar hoe is het om een Indiaan in huis te hebben?
Een herkenbare voorstelling over autisme en de impact daarvan op de directe leefomgeving. Na de voorstelling is het mogelijk om met elkaar in gesprek te gaan of om vragen te stellen aan medewerkers van het wijkteam of de G-Soos Andijk. Bezoekers van de voorstelling zijn enthousiast en dat zijn niet alleen ouders, maar ook broers, zussen, mantelzorgers, andere naasten en familie. Eén bezoeker noemt het: “de meest waardevolle avond over autisme”.

Aanmelden

De voorstelling ‘Indiaan in huis’ is gratis en voor iedereen toegankelijk. De inloop is om 19.30 uur en na een inleiding begint de voorstelling om 20.15 uur. Iedereen kan vanaf 21.00 uur met elkaar in gesprek of vragen stellen. Wie bij deze bijzondere voorstelling aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via mantelzorg@medemblik.nl

Reageren via facebook