10.6 C
Medemblik
19 oktober 2020 17:38
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

Wat eten wij vandaag: Italiaanse gehaktballetjes Wat eten wij vandaag: Italiaanse gehaktballetjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 100 g paneermeel
  • 3 el olijfolie
  • 1 pot pastasaus
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 2 el verse basilicum, fijngehakt
  • 400 g spaghetti

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Meng het gehakt in een kom met het ei, de ui, knoflook, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  3. Verdeel het gehakt in 24 gelijke porties.
  4. Druk in elk stukje gehakt een blokje mozzarelle en vorm het gehakt met vochtige handen tot een balletje.
  5. Wentel de balletjes door het paneermeel.
  6. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin en bijna gaar.
  7. Voeg de pastasaus en de fijngehakte rozemarijn toe.
  8. Laat de gehaktballetjes 10-15 minuten zachtjes sudderen in de tomatensaus.
  9. Roer de basilicum door de saus.
  10. Serveer met een frisse salade en de pasta.

Reageren via facebook