Voorzitter Spartanen: “SEW pikt onze uren in de Bloesem in”

WOGNUM – Na het debacle van de blaashal op het terrein van Spartanen in Wognum gaat de ellende over het gebrek aan ruimte in Wognum voor de vele sportverenigingen nog wel even door. En nu blijkt dat Spartanen daar flink onder moet leiden, volgens voorzitter Jeroen de Vries.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft Jeroen de Vries:”Op 5 juli hebben wij het verzoek voor onze trainingsuren ingediend, waar we in eerste op te horen kregen dat ons verzoek in het overleg meegenomen zou worden, maar waar later van werd beweerd dat onze opgave nooit is ontvangen. Vervolgens is er op 15 juli een overleg vanuit de Bloesem georganiseerd met alle zaalsportverenigingen, waar wij niet voor uitgenodigd zijn. Ook niet nadat wij vriendelijk verzocht hebben er toch wel bij te zijn. Tijdens dit overleg zijn alle uren verdeeld, en helaas, zijn de uren die wij hadden ook allemaal weer vergeven aan met name SEW. SEW was toen al lang en breed op de hoogte dat de blaashal geen haalbare kaart was voor dit seizoen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Jeroen de Vries” font_style=”italic”]SEW bleek praktisch al onze uren ‘ingepikt’ te hebben en de enige suggestie die ze deden was dat wij De Dres maar moesten bellen of we daar misschien op de dinsdag terecht kunnen.[/penci_blockquote]

In de brief aan de gemeenteraad maakt de Vries zich duidelijk boos over de gang van zaken richting Spartanen. De Vries schrijft: “Een dag later kregen we last minute te horen dat we alsnog voor na overleg langs mochten komen waarbij we van de uitbater van de Bloesem en SEW te horen kregen dat onze uren niet langer beschikbaar waren. Dat ze ons raadsvoorstel als opzegging hebben beschouwd. Overigens hebben we zeker nooit opgezegd bij De Bloesem. Maar ook is ons in directe bewoordingen verteld dat omdat wij een tweede hal bij Spartanen willen, wij als concurrent gezien worden, en zodoende achtergesteld worden t.o.v. andere verenigingen.”

Ga maar naar De Dres

Nu bleek dat SEW vrijwel alle uren van Spartanen in De Bloesem had ‘ingepikt’ kreeg De Vries de tip om dan maar bij De Dres in Nibbixwoud moest gaan kijken of ze daar op de dinsdag terecht konden. De Vries: “Ons is tijdens dit overleg toegezegd dat we een dag later het volledige rooster zouden ontvangen en dat er her en her nog wel ruimte zou zijn voor ons. Ondanks vele telefoontjes van mijn kant,  diverse appjes, en een aantal constructieve en keurige mailtjes (welke ik ook graag beschikbaar stel indien gewenst), hebben we meer dan 5 weken op het rooster moeten wachten. Tot die tijd wisten we niet precies waar we aan toe waren, wisten we niet hoe groot ons probleem is en maakte dat schakelen op een oplossing erg lastig tot onmogelijk. Plus het gevoel dat iedereen ons maar gewoon negeert maakt de situatie voor ons uitermate onprettig.

Omdat zowel de beheerder van de Bloesem alsook SEW niet op onze mails en pogingen tot constructief  overleg reageerden, hebben we dit twee weken terug kenbaar gemaakt bij de burgemeester en wethouder in de hoop dat zij dit in beweging, en sowieso ook überhaupt, een reactie in werking kunnen stellen. In eerste instantie kregen we te verstaan dat we er onderling uit moesten komen en dat ze zich er niet in wilden mengen. Een standpunt dat we begrijpen, en het ook mee eens zijn. Maar wat niet werkte omdat we werden genegeerd. Uiteindelijk heeft deze escalatie er toe geleid dat er reactie is gekomen op onze mails, dat de communicatie weer is opgestart en afgelopen week is er een overleg tussen Spartanen en de beheerder van De Bloesem is geweest. Dit overleg was stevig, constructief en er leek een compromis in de maak. Echter is tot op heden de realisatie van dit compromis een lastige opgave. De beheerder van de Bloesem is ook afhankelijk van de medewerking van andere partijen, en als wij het goed begrijpen, wil zo’n beetje niemand inschikken voor een compromis.” aldus De Vries

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Jeroen de Vries” font_style=”italic”]De emoties binnen onze eigen vereniging lopen inmiddels hoog op.[/penci_blockquote]

Volgens Jeroen de Vries is er met uitzondering van wat ruimte na 21:30 uur ’s avonds buiten Wognum nog wel wat ruimte, maar volgens de Vries is dit geen werkbaar compromis en gaat Spartanen kijken of er nog iets werkbaars te realiseren is. Maar zegt de Vries: “Maar de huidige status is dat we hier en daar wat kruimels hebben, en dat praktisch al onze 18 teams niet in Wognum en niet in Nibbixwoud kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen.

Hoog oplopende emoties

Binnen Spartanen lopen de emoties  op dit moment hoog op, vooral omdat Spartanen een vereniging is met een substantieel aantal leden, een vereniging is die zijn nek durft uit te steken en risico’s durft te nemen waardoor Spartanen zo ongeveer de enige vereniging is die zich met man en macht inzet om een maatschappelijk probleem helpt op te lossen.

Volgens voorzitter Jeroen de Vries is het resultaat van deze activiteiten is echter nu dat dit door meerdere partijen tegen Spartanen gebruikt wordt, dat alle Wognumse verenigingen de zaalruimte in Wognum kunnen gebruiken, zelfs ook een vereniging uit Nibbixwoud. Maar dat Spartanen als enige ontheemd zijn, niet voor overleg worden uitgenodigd en onderhand vooral maar te horen krijgen dat Spartanen zich rustig moet houden.

Ikzelf geloof heel erg in dialoog, vertrouwen en samenwerking maar inmiddels heb ik mijn handen vol aan de gemoederen rustig te houden binnen de vereniging. Met helaas nog geen oplossing in het vizier op dit moment.” aldus De Vries

 

Reageren via facebook