Agrariërs West-Friesland gedupeerd door enorme brand bij reparatiebedrijf Kooy

WEST-FRIESLAND – Veel agrariërs die hun materiaal in onderhoud heeft bij reparatiebedrijf Kooy in Grootebroek zullen vanochtend niet vrolijk zijn wakker geworden. Door een enorme brand is het pand in Grootebroek volledig verwoest. Rond half vijf vrijdagochtend kreeg de Veiligheidsregio een brandmelding binnen, vrijwel direct daarna werd er opgeschaald naar zeer grote brand.

De brandweerkorpsen van Stede Broec, Enkhuizen, Hoorn, Venhuizen en Westwoud bestreden gezamenlijk de enorme uitslaande brand waar de vlammen vele meters hoog uit het dak sloegen. De hoogwerkers van Enkhuizen en Hoorn werden hier bij ingezet om de brand van bovenaf te blussen.

Door in te zetten op behoud van de panden naast het in brand staande pand wist de brandweer deze behouden al hebben ze wel schade opgelopen. In het pand van Kooy stonden allemaal landbouwvoertuigen voor reparatie. Het bedrijf is volledig verwoest.

Om 10 over zeven vrijdagochtend gaf de Veiligheidsregio het sein ‘Brand meester’ en rest nu enkel nog het nablussen dat zeker nog de hele dag gaat duren. De Industrieweg zal nog geruime tijd afgesloten zijn voor al het verkeer.

Reageren via facebook