Inge Kuyt van Lodge61 heeft het ‘Green Key Goud label’ gekregen

MEDEMBLIK – Ook dit jaar reikt Gemeente Medemblik de Duurzaam Ondernemen Award uit. In 2020 gaat de prijs naar de ondernemer die ondanks corona duurzaamheid hoog in het vaandel heeft gehouden. In de aanloop naar de uitverkiezing op 15 november stelt de gemeente Medemblik de twee genomineerden voor. Deze keer Inge Kuyt van Lodge61.

Dat Inge zo reageerde op de pandemie, is niet zo vreemd. Vanaf het moment dat zij deze camping overnam – meer dan twee jaar geleden – is ze vastbesloten om er een groen paradijsje van te maken. Ze maakt meubilair van restafval, legt een voedselbos aan en heeft alle verlichting vervangen door LED. “Een grote moestuin past helemaal in het plaatje.”

Fantastische zomer

Dit alles heeft ertoe geleid dat Lodge61 het Green Key Goud label heeft gekregen. Inge is er super trots op, want dat is veel sneller dan verwacht. En ze is nog niet klaar. In januari komen er 160 zonnepanelen op de loods te liggen. “Dat ik die investering kan doen, is ook te danken aan een fantastische zomerperiode waarin veel mensen er dolgraag even uit wilden in eigen omgeving. Dat was voor ons de positieve kant van corona.

De volgende stap is om een zorgboerderij te beginnen. De dieren zijn er al. “Daardoor kunnen we kwetsbare mensen een zinvolle dagbesteding bieden. Voor mij staat duurzaamheid voor een totaalbenadering; dat je goed zorgt voor mens en milieu.

Reageren via facebook