6.3 C
Medemblik
2 december 2020 01:54
Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar

Drie jaar cel voor Enrico L. uit Opperdoes voor poging doodslag

OPPERDOES – Enrico L. uit Opperdoes moet van de rechter in Alkmaar 3 jaar de cel in en daarnaast moet hij ook nog eens 11.000 euro aan smartengeld betalen aan de man die hij tijdens de kermis in Schagen in de hartstreek stak met een mes.

Ook kreeg Enrico L. uit Opperdoes naast de celstraf en smartengeld TBS met voorwaarden opgelegd, de rechter ging niet mee met de eis van het OM. die TBS met dwangverpleging eiste.

De politie kreeg op 22 juni 2019 midden in de nacht een melding dat zich een ernstig incident had voorgedaan in de Nieuwstraat in Schagen. In de straat werd naderhand het 20-jarige slachtoffer uit Anna Paulowna aangetroffen. Hij was niet aanspreekbaar en had een steekwond in zijn borst. Door snel ingrijpen van de hulpdiensten en vele operaties wist de man het er levend van af te brengen

Lees ook: OM. eist tegen inwoner Opperdoes 3 jaar cel en TBS voor poging doodslag op inwoner Anna Paulowna

De man uit Opperdoes is geen onbekende van justitie en bezit een flinke strafblad vooral voor mishandelingen en diefstal.

Reageren via facebook