8 jaar + TBS voor gruwelijke moord op Michelle Koek

Andijk – De Officier van Justitie van de rechtbank in Alkmaar heeft vanmiddag tijdens de 2 dagen durende rechtzaak tegen de vermoedelijke daders van de moord op de 49-jarige transgender Michelle Koek uit Andijk lange straffen en TBS tegen de twee verdachten geëist. 

De zaak draait om een mislukte verkoop van een kringloopwinkel van 1 van de daders, de 41-jarige  Jawed H. uit Andijk,  deze besloot na een periode van veel problemen zijn kringloopwinkel voor 6000 euro te verkopen aan Koek. Maar H. kwam in die tijd in een zware depressie terecht en verdween een tijdje spoorloos van de aardbodem, zijn vrouw heeft toen de verkoop afgehandeld maar onder druk van Koek werd de inboedel voor maar 500 euro verkocht. 

Lees ook: Andijkse Michelle Koek gewurgd: “Het gebeurde in een vlaag van verstandsverbijstering” 

Toen H. weer terugkwam in Nederland, H. bleek in Engeland op zoek te zijn gegaan naar werk als autospuiter, belde hij zijn zwager, de 31-jarige Michel S. en vroeg hem of hij met hem mee wilde gaan naar Koek om te gaan praten of Koek de resterende 5500 euro wilde betalen.  S. zat op dat moment in een inrichting in Eindhoven waar hij net was vrijgelaten vanwege een ISD-maatregel. 

Beiden troffen elkaar op het station in Amsterdam en gingen samen met de trein naar Bovenkarspel vanwaar zij lopend de 6.7km naar Koek’s huis in Andijk aflegden.  Bij het huis aangekomen liet Koek de beide mannen binnen om aan de keukentafel te gaan praten over de fout gelopen afhandeling van de verkoop van de kringloopwinkel. 

De Officier van Justitie noemt de verklaring van S. dat de stemming ineens omsloeg en Koek hem aanviel direct naar het rijk der fabelen en noemde S. zijn verklaring zelfs leugenachtig. Volgens de Officier van Justitie staat het vast dat beide mannen Koek hebben vastgehouden, hebben geprobeerd te wurgen door een koort/kabel om de keel/nek van Koek te binnen en aan te trekken. Toen dat niet het gewenste effect had is S. begonnen met slaan en schoppen tegen het gelaat van Koek en is Koek ook 2x met een aardappelschilmesje in de nek/hals gestoken. 

Toen Koek eenmaal levensloos badend in het bloed op de vloer van de keuken lag zijn beiden heren door het huis gaan lopen om op zoek te gaan naar een kluis of geld, hierbij hebben zij een enorme ravache veroorzaakt van opengetrokken kasten en laden. 

Toen dit geen succes opleverde zijn beide mannen vertrokken, het aardappelschilmesje en de kabel meenenemend. Beiden verklaren deze te hebben weggegooid maar zowel het aardappelschilmesje als de kabel zijn niet meer teruggevonden, ook niet tijdens de zeven dagen durend onderzoek die de recherche heeft gehouden om en in het huis van Koek. 

Dat ook de recherche soms een geluksengeltje heeft blijkt wel als op 5 juni via misdaad anoniem de politie een tip krijgt over ene Michel S. die zegt bij de moord in Andijk te zijn geweest. De recherche is direct een onderzoek naar S. gestart en al snel kwamen DNA-samples overeen waarop op 19 augustus 2014 Michel S. kon worden aangehouden en op 21 oktober Jawed H. 

Tijdens de zitting van maandag 11 april vertelde Michel S. aan de rechter dat hij zich juist heeft verdedigd omdat Michelle Koek op hem af kwam en hem wilde steken met een mes, daarbij zou hij een diepe gapende wond aan zijn hand hebben opgelopen, iets dat weer wordt ontkracht via de verklaring van Jawed H. die vertelde een lichte kras op de hand van zijn zwager te hebben gezien. 

De Officier van Justitie kwam tot de volgende stafeisen: Voor Jawed H. 11 jaar, vooral omdat hij er van wordt verdacht Michelle Koek te hebben willen wurgen met een kabel.  En Michel S. moet wat de Officier van Justitie betreft 8 jaar achter slot en grendel en daarna worden opgesloten in een TBS-kliniek waar hij dwangverpleging moet krijgen. 

De Officier van Justitie neemt Jawed H. het vooral kwalijk dat hij naar Koek is gegaan met meebrenging van zijn zwager terwijl hij wist dat die een zeer gewelddadig karakter heeft en hier ook al meerdere malen voor veroordeeld is. Ook kreeg H. het verwijdt dat hij meer weet dan dat hij tijdens de verhoren heeft verteld. Wat blijkt uit de telefoontaps die bij H. thuis zijn genomen.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.