23-jarige Opperdoezer krijgt werkstraf van 80 uur na mishandeling agent

Opperdoes – De 23-jarige Jeremy de R. uit Opperdoes mag zodra hij uit de gevangenis komt waar hij een celstraf van 4 maanden uit zit vanwege een eerdere veroordeling zich direct melden bij de reclassering om aan een werkstraf van 80 uur te gaan beginnen.

Op 11 januari van dit jaar probeerde de 23-jarige de R. uit handen van de politie te blijven door te vluchten uit zijn oudelijke woning in Opperdoes. Tijdens zijn vluchtpoging sloeg hij een agent die hem staande probeerde te houden zo hard dat deze hevig uit zijn neus ging bloeden en op de grond viel. De agent wist de R. door tegen zijn onderbeen/enkel te schoppen hem op de grond te krijgen. de R. riep daarop zijn hond en beveelde hem om de agent aan te vallen.

De Officier van justitie neemt het de R. zeer kwalijk dat hij geweld heeft gebruikt tegen een politieagent die zijn beroep aan het uitoefenen was. De Ovj. vroeg zich ook af waarom de R., terwijl hij wist dat hij op de opsporingslijst stond, toch nog zoveel geweld heeft gebruikt.

de R. zelf ontkende dat hij de agent expres heeft geslagen, ” Ik schrok toen ik wegvluchte en ineens een hand op mijn arm voelde zo erg dat ik mij omdraaide en de man een harde vuistslag heb gegeven, de agent heeft zich niet kenbaar gemaakt als agent dus ik voelde mij bedreigd,” verklaarde de R. aan de rechter.

De Officier van justitie eiste een werkstraf van 180 uur of anders 40 dagen celstraf met een proeftijd van 2 jaar en het verplicht ondertoezicht stelen van de reclassering met een meldplicht.  Ook wenste zij de schade die de agent heeft opgelopen aan zowel materieel als inmaterieel vergoed te zien worden en eiste een bedrag van 650,-

De rechter ging deels mee in de eis van het O.M en veroordeelde de R. tot en werkstraf van 80 uur of anders 40 dagen cel met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet de man binnen 3 dagen nadat hij is vrijgekomen uit de gevangenis zich bij de reclassering melden voor de verplichte behandeling en krijgt de man een meldplicht.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.