Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar
Rechtbank

Slaan met een schep komt Wognummer(21) duur te staan

WOGNUM – Ruzie om een sloot heeft een 21-jarige inwoner van Wognum zover gedreven dat hij zijn 82-jarige buurman met een schep heeft geslagen. Het conflict om de sloot sleept al jaren voort en op 29 mei ging de 82-jarige man in waadbroek de sloot in om deze schoon te maken.

Zijn 21-jarige autistische buurjongen pikte dit niet en greep naar een schep en sloeg op de man in die daardoor verwondingen aan zijn arm en knie opliep, meldt het NHD. S. zelf vertelde aan de rechter dat juist zijn buurman hem met een heggenschaar wilde aanvallen.

De 21-jarige man werd door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en ook moet hij de buurman 900 euro betalen waarvan 650 euro smartegeld.

Reageren via facebook