Medemblik onderzoekt verplaatsing Covid-unit Andijk

ANDIJK – De gemeente Medemblik gaat in gesprek met de huisartsenpraktijk in Andijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de Covid-unit die voor veel opspraak heeft gezorgd, te verplaatsen. Aanleiding zijn de omwonenden die veel last hebben van de vele mensen die zich willen laten testen op het coronavirus.

Lees ook: Covid-unit Keizerskroon Andijk zorgt voor veel ergernis

Op vragen van Silva Visser(CU) over de overlast die deze unit in de straat veroorzaakt zegt de gemeente Medemblik dat handhaving & Veiligheid regelmatig controleert op de naleving van de voorschriften en pak overlastmeldingen dan ook direct op. Volgens de gemeente Medemblik is er tot op heden nog maar 1 telefonische melding gemaakt, die is afgehandeld door de toezichthouders.

Dat juist voor deze locatie is gekozen komt volgens de gemeente Medemblik omdat de huisarts van de huisartsenpraktijk “De Blokkendoos” zijn aanwezigheid is gewenst bij bepaalde patiënten die worden getest op de aanwezigheid van het coronavirus. De gemeente Medemblik zelf heeft geen rol gespeeld bij de locatie keuze.

Wel heeft de huisartsenpraktijk op verzoek van de wethouder overleg gehad met de omwonenden, de vergunninghouder kon bij de aanvraag van de vergunning een lijst met handtekeningen indienen waaruit blijkt dat de omwonenden geen bezwaar zouden hebben tegen de komst van de Covid-unit in de straat. Ook met de overige gebruikers van de Blokkendoos is dit besproken.

Afgelopen 27 augustus hebben ambtenaren van de gemeente Medemblik een gesprek gehad met de bezwaarmakers en vergunninghouder. .

Reageren via facebook