13.3 C
Medemblik
8 juli 2020 10:53
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

De Huiskamer breidt mogelijkheden uit

MEDEMBLIK – De Huiskamer biedt huiselijkheid aan 55-plussers met lichamelijke klachten, geheugenverlies, mensen die zich eenzaam thuis voelen of lijden aan dementie.

Marjan Bielsma is genoodzaakt om maatregelen te treffen: “Helaas heb ik ook moeten besluiten om de Huiskamers in Enkhuizen en Medemblik te sluiten. De meest moeilijke beslissing die ik ooit moest nemen. Wel brengt het ons mooie nieuwe ideeën, die nu steeds meer vorm krijgen. Naast onze dagbesteding bieden wij per direct hulp en begeleiding thuis. Dit betekent dat één medewerker diverse taken thuis kan uitvoeren. Misschien lijkt het alsof we niks doen, maar niets is minder waar. We staan volop in contact met al onze cliënten en helpen ze overal waar nodig is. We koken elke dag ruim twaalf maaltijden en brengen deze op gepaste afstand naar onze mensen. We doen boodschappen voor ze en bellen ze bijna allemaal elke dag of een aantal keer per week. We kennen onze cliënten ineens veel beter en ook wij hechten veel waarde aan deze korte belmomenten. We brengen cadeau’s rond en sturen kaartjes. Ook bieden we begeleiding op gepaste afstand en op vraag van familie, want wekelijks zijn hun ook bij ons aan de lijn. Samen staan we sterk. Meer weten over de mogelijkheden. De mensen kunnen mij altijd bellen via 06-37425454.”

Het is een hele verandering met het Coronavirus“, zegt Marion Kuyper, “je bent heel alert, maar nu was ik extra mijn handen en houd natuurlijk meer afstand. De dagbesteding is dicht. Normaal werk ik twee dagen, maar nu ben ik bijna de hele week bezig. Dat is niet erg, want de cliënten worden erg onzeker door de diverse berichten over het virus en dat maakt ze ook erg eenzaam. Hier proberen we zoveel mogelijk in tegemoet te komen, door te bellen of langs te komen bij onze cliënten. Dit word erg gewaardeerd door hen.

Ook brengen we maaltijden, sturen een kaartje of halen een boodschapje” vervolgt Brenda Lagerweij. “En activeren we onze cliënten, want ze moeten natuurlijk wel in beweging blijven geestelijk en lichamelijk. Ook vragen we of de cliënten elkaar willen bellen, zo blijven ze in contact met anderen, vooral als ze geen familie hebben. Of ze bellen ons, dat kan altijd. Normaal geef ik mijn privénummer niet, maar dit is een uitzondering. Zo ben je er toch wel elke dag mee bezig. Maar wij worden zeker niet vergeten: zo stond er een mooie bos bloemen van onze bazin Marjan en hebben we blije cliënten, dit brengt ons allemaal dichter bij elkaar. Maar… mensen denk alsjeblieft aan je medemens vooral de ouderen die hebben het erg hard nodig.

De Huiskamer is gevestigd aan de Bagijnhof 13 in Medemblik en de medewerkers zijn zeven dagen per week beschikbaar van 08.00 tot 20.00 uur beschikbaar. Aanmelden kan via dehuiskamervanenkhuizen@gmail.com of bel 06-37425454. Meer informatie is te vinden op www.dehuiskamervanenkhuizen.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?