Medemblik Actueel.

De Rechtbank in Alkmaar
Algemeen Rechtbank

Geen extra straf voor Medemblikker na veroorzaken verkeersravage

MEDEMBLIK – De 26-jarige Prem W. krijgt geen extra straf meer voor het veroorzaken van een flinke verkeersravage op 5 december 2015. Daarvoor is het feit inmiddels namelijk te oud. Dat heeft de politierechter in Alkmaar gisteren besloten. W. reed die nacht onder invloed tegen een kademuur bij de Oosterhaven in Medemblik aan.

Flink beschadigd

De muur, die eigendom was van het Heemraadschap, raakte daarbij flink beschadigd. W. had kort voor het voorval ruzie gehad met zijn vriendin en was niet in een goede bui. Daarom had hij geen zin om op de plek van het ongeval op de politie te wachten en is hij naar huis gegaan. Hij liet ook geen gegevens achter op de plek van het ongeluk. Later verklaarde hij tijdens een politieverhoor dat hij de schade aan de muur wilde vergoeden, maar het is niet zeker of dat ook is gebeurd.

Justitie achtte de feiten wel bewezen, maar zag nu ruim 3 jaar later geen reden meer om een extra straf op te leggen; ,,Wat dat betreft moet ik ook een hand in eigen boezem steken.” zo stelde de officier. Daarnaast is het rijbewijs van W. na het ongeval al een half jaar in beslag genomen geweest. En de rechter volgde justitie daarin, ondanks de ernst van het feit. W. was zelf niet aanwezig tijdens de behandeling van de zaak. Het is niet bekend waar de man momenteel verblijft.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook