Coronacrisis is voor Pall Medemblik bepaald geen crisis, honderden extra werknemers nodig

MEDEMBLIK – De uitbreiding van Pall in Medemblik gaat voorspoedig, de nieuwe parkeerplaatsen zijn al in gebruik genomen en met de nieuwe hal gaat het ook de goede kant op.  En de nieuwe hal komt bepaald niet te vroeg, door de coronacrisis is de roep om de producten die Pall produceert enkel maar toegenomen.

Waar directeur Bart Goossens eerst nog dacht aan 150 extra werknemers, is dit door de coronacrisis opgelopen naar enkele honderden werknemers die nodig zijn om aan de vraag te kunnen voldoen. Goossens vertelde eerder aan Medemblik Actueel: ‘We houden ons bezig met de productie van plastic zakken waarin medicijnen worden gemaakt’, vertelt Bart. ‘Ook bekommeren wij ons om de bijkomende assemblage van filters, sensoren en slangen die aan de zakken worden vastgemaakt. Deze zakproducten worden in de machines die de medicijnen maken (hardware) gehangen en kunnen eenmalig worden gebruikt. Vergelijk het met een scheermesje. Je koopt één keer een setje en later hoef je alleen de mesjes te vervangen. Die mesjes stellen wij voor. Nadat de medicijnen, bijvoorbeeld vaccins, gemaakt zijn kun je de zak gemakkelijk verwijderen. Dit heeft als groot voordeel dat farmaceuten sneller, en desgewenst kleinschaliger, kunnen handelen. Zo hoeven de tanks bijvoorbeeld niet meer worden schoongemaakt met chemicaliën, maar kunnen ze er eenvoudig een nieuwe zak inhangen.’

Steentje bijdragen

We werken volgens de wensen en eisen van de farmaceuten. Het is heel belangrijk dat ons productieproces volgens een bepaalde norm verloopt. Vijftig keer per jaar, dus bijna wekelijks, vinden er audits plaats om te kijken of we ons werk goed uitvoeren. Uiteindelijk worden in door ons geleverde producten namelijk medicijnen gemaakt. Het mooie aan hier werkzaam zijn, is het feit dat je bezig bent met het maken van producten die het verschil kunnen maken in de wereld. Wij dragen ons steentje bij om ziektes te bestrijden of te voorkomen,’ aldus Goossens.

Personen die interesse hebben kunnen van zich laten horen uitzendbureau Tempo-Team. Een groot voordeel is dat als je bij Pall een paar maanden als uitzendkracht hebt gewerkt je een goede kans hebt op een vaste baan.

Reageren via facebook