Nachtelijke storm zwaar voor bomen en dakpannen

MEDEMBLIK – Tijdens het hoogtepunt van de storm, afgelopen nacht tussen 04:00 uur en 07:00 uur hadden de bomen, die nog vol in blad staan, het zwaar. In heel West-Friesland moesten diverse bomen het ontgelden en waaiden om, maar ook veel afgebroken takken zorgden voor overlast en schades.

Maar niet alleen bomen hadden het zwaar, bij veel woningen mag de pannenlegger het dak op om dakpannen te vervangen en daken te herstellen. De storm die met rukwinden van 95km/u boven het open veld en 70km/u boven de bebouwde kom over West-Friesland trok heeft alleen al in West-Friesland voor vele (tien)duizenden euro’s schade veroorzaakt. De exacte schade zal pas over enkele dagen duidelijk zijn als de verzekeringsmaatschappijen alle schades hebben verwerkt.. Rijkswaterstaat heeft de dijk Enkhuizen-Lelystad afgesloten voor vrachtwagens en auto’s met aanhanger, vanwege de zware rukwinden tot 90km/u

De wind zal in de loop van de ochtend gaan afnemen. Na vandaag zal ook de temperatuur herfstachtige trekjes krijgen, de 20 graden zal niet meer gehaald worden. De maxima’s liggen rond de 18 á 19 graden, elke dag vallen er wel enkele buien en de wind draait naar het noordwesten en blijft vrij krachtig tot krachtig, soms hard.