Weerbericht Medemblik – het gaat flink kouder worden

MEDEMBLIK – Na de twee te warme dagen voor de tijd van het jaar gaan we nu een periode van fris en zelfs fors kouder weer tegemoet. Werd het gisteren lokaal in de regio nog bijna 14 graden, vandaag stopt de temperatuurmeter bij 8 graden. De wind draait naar het westen en neemt ook sterk af in kracht, met 3Bft is het wel bekeken. Wel vallen er over de dag verspreidt enkele buien en is er ook nog ruimte voor wat zon. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 4 graden.

Het weekend verloopt sterk wisselvallig, buien en zonnige perioden lossen elkaar af en met een middagtemperatuur van 7 graden is het nog iets frisser dan vandaag. De wind draait naar het westen en is matig 4Bft tot vrij krachtig op zondag 5Bft. De nachttemperaturen schommelen zo rond de 4 graden.

Na het weekend doet de temperatuur nog meer een stapje terug en komen wij overdag niet meer boven de 6 graden uit en ook de nachttemperaturen zullen nog maar amper boven het vriesput uitkomen. Elke dag is er wel kans op wat lichte neerslag maar de zon zal zich ook doen gelden.  Al met al, echt herfstweer.

Reageren via facebook