Medemblik Actueel.

Voetbal

Ook voetbalvereniging DESS heeft nu een heus boardingveld

BENNINGBROEK/SIJBEKARSPEL – Zaterdag 4 juni opende Joset Fit, wethouder van Sport en Onderwijs, het nieuwe boardingveld voor de jeugd van sportvereniging DESS. Hiermee gaat een langgekoesterde droom voor de sportvereniging in vervulling.

De totstandkoming van dit veld is bijzonder. Het geld hiervoor is helemaal opgebracht door de gemeenschap zelf. Inwoners kwamen met originele initiatieven voor de dorpsveiling. En dat heeft een mooi bedrag opgeleverd. De helft daarvan is gebruikt voor de aanleg van dit boardingveld. Daarna sloegen leden en vrijwilligers, jong en oud, de handen ineen. En werkten samen voor de aanleg van het veld. Een prachtige prestatie. Het doet de naam van de vereniging: “Door Eendracht Sterk Sijbekarspel-Benningbroek” alle eer aan.
Het boardingveldje is speciaal aangelegd voor de jeugd. Joset: “Als wethouder van Sport en Onderwijs ben ik natuurlijk heel blij met dit initiatief. Bewegen is gezond, dat weten we inmiddels allemaal. Maar het blijft belangrijk de jeugd te stimuleren tot meer beweging.” Ze hoopt dat er veel gebruik zal worden gemaakt van dit prachtige boardingveld. Dat is goed voor de gezondheid èn het verbetert de voetbaltechniek. Hopelijk dat DESS dit ook terug gaat zien in de competitie. Wethouder Fit onthulde samen met de jeugdleden de naam: het C Veld.

Reageren via facebook