Inwoners Nibbixwoud willen centrum met winkels en een dorpsplein met terrasjes

NIBBIXWOUD – In een onder de inwoners van Nibbixwoud gehouden enquête over het verplaatsen van Albert Heijn naar de plek waarvoor heen de oude school stond is massaal gereageerd. Albert Heijn wil daar graag nieuwbouw plegen en direct fors groter worden.

in totaal heeft de dorpsraad 300 enquêtes teruggekregen waar door de inwoners veel opmerkingen zij toegevoegd bij de vraag wat zij verbeterd zouden willen zien in Nibbixwoud. In totaal zijn er 1000 opmerkingen binnengekomen bij de dorpsraad.

Over 1 ding zijn de inwoners van Nibbixwoud het wel eens, de Albert Heijn moet behouden blijven en verhuizen naar de overkant van de straat, maar ook zien zij liever een soort van winkelcentrum verschijnen met meerdere winkels en een dorpsplein met terras.

De dorpsraad hoopt dan ook dat de gemeente Medemblik zo snel mogelijk de Albert Heijn toestemming gaat geven om de nieuwe winkel te gaan bouwen met een parkeerterrein dat multifunctioneel gebruikt kan worden, met verticaal groen rondom de winkel. Achter de winkel moet dan een strook gras komen met speeltoestellen op het grasveld bij de hoek Weidelaan/Korte Dres waar de kinderen van Nibbixwoud kunnen spelen.

De dorpsraad spreekt verder de wens uit dat nabij de winkel(s) en de muziektempel bankjes zeer gewenst zijn zodat bezoekers van Nibbixwoud en de inwoners van Nibbixwoud daar even kunnen uitrusten en/of elkaar ontmoeten en ondertussen genieten van een bakkie koffie uit de winkel van Albert Heijn.

Reageren via facebook