Medemblik Actueel.

Algemeen

Pieter Koning(PWF) – Expansiedrang Hoorn over de rug van de buurgemeenten

ZWAAGDIJKWEST – De gemeente Medemblik leeft in de ongelukkige omstandigheid te worden omringt door andere gemeenten. Ongelukkig, ja ongelukkig. Twee van deze gemeente hebben namelijk de neiging hun expansiedrift te uitten aan de rand van de gemeente. Eerst hadden we de voormalige gemeente Wieringermeer die een enorme windmolen bij de stad Medemblik neerzette, op de rand van de gemeente. Als dank kunnen alle inwoners en bezoekers van Medemblik genieten van het uitzicht van een reusachtige windmolen. Ondertussen probeerde ze op de rand van de gemeente ook nog een motorcross terrein te plaatsen. Voor de motor crossers ongelukkig, maar voor de inwoners is het gelukkig niet doorgegaan.

Dan hebben we Hoorn, die heeft een drift om overal maar bedrijventerreinen neer te gooien. Zwaagdijk-West is het laatste slachtoffer van deze drift. Naast het dorp komt een knoepert van een bedrijventerrein. De bebouwing zal laag blijven. Wij gaven al aan, ga eerst de huidige bedrijventerreinen revitaliseren en zorg dat die vol komen. Nee dat gaan we niet doen, want als wethouder ruimtelijke ordening moet je toch een stempel op de gemeente drukken. Kortom hij moet en zal er komen. Alleen de verkoop liep niet, overval kwam je reclame tegen, ga vooral je bedrijf op Zevenhuis vestigen. Geen interesse vanuit de bedrijven. Wel was er interesse vanuit een aantal grote partijen. Echter dat past niet binnen het bestemmingsplan. Maar als wethouder met geldingsdrift pas je dat toch de plannen aan. Eerst probeer je het er zo door te krijgen, maar als je dan merk dat er weerstand komt vanuit Zwaagdijk-West en dat zelfs de wethouder van Medemblik tegen dit onzalig makende plan is, ga je voor de vorm een inspreekavond organiseren.

Lees ook: Medemblik woedend om plannen Hoorn voor hoogbouw bedrijventerrein Zevenhuis

Je laat iedereen zijn woordje doen, luister naar alle argumenten, maar in je achterhoofd weet je toch al, ik ga het gewoon doorzetten. Tenminste dat is mijn veronderstelling. Want hoe kan je anders zo makkelijk alle argumenten van je buurman naast je neerleggen en doorgaan met je eigen plan. Het is werkelijk schandalig wat er gebeurd, de wethouder moet zich de ogen uit zijn hoofd schamen. Maar let op mijn woorden, binnen een mum van tijd komen die hoge bedrijven er en kijken de inwoners uit op een pracht van een bedrijventerrein. Helaas, dat gaat niet helemaal gebeuren, want de gemeente Hoorn zet een mooie groene haag van een heuvel met bomen neer! Zwaagdijk -West, u mag Wethouder Tap van Hoorn bedanken voor deze mooie aanwinst, iedereen wil toch uitkijken op een heuvel met groen en boven de toppen en tussen het groen door het mooie zicht op bedrijfsgebouwen? Ik ga er tenminste vanuit dat Wethouder Tap ook dit zicht vanuit zijn tuin heeft. Hoe kan je anders zo makkelijk over het lot van een naburig dorp beslissen.

Reageren via facebook