Burgemeester Frank Streng: ‘Vooroever is de beste plek voor de kermis in 2020’

MEDEMBLIK – De jaarlijkse kermis in Medemblik gaat dit jaar in goed overleg met de kermisorganisatoren aangepast en op een andere locatie door. Dat is mooi nieuws voor de kermisexploitanten én de liefhebbers van deze kermis. De kermis is dit jaar op de Vooroever, op het terrein bij het Regattacenter. Er wordt geen alcohol geschonken op het terrein van de kermis. Lappendag, de traditionele jaarmarkt op de laatste dag van de kermis, gaat dit jaar niet door. De kermis in Medemblik is van 30 juli tot en met 3 augustus.

Er is gekozen voor een andere locatie, omdat op deze plek de veiligheid beter georganiseerd kan worden. “We hebben alles op alles gezet om de kermis mogelijk te maken op een veilige en verantwoorde manier”, geeft burgemeester Frank Streng aan. “We hebben verschillende locaties onder de loep genomen, ook in het centrum. Op deze plek op de Vooroever is er ruimte, is er mogelijkheid om de 1,5m afstand te houden, en we kunnen in de gaten houden of het niet te druk wordt. Laten we er ook dit jaar een gezellige kermis van maken met zijn allen!”

Reageren via facebook